Beurs.nl monitor iconMarkt Monitor
  • AEX +0,32 819,56 +0,04%
  • DE40 0,00 20.374,10 0,00%
  • US500^ 0,00 5.358,26 0,00%
  • US30^ 0,00 40.214,00 0,00%
  • EUR/USD 0,00 1,1335 -0,22%
  • WTI 0,00 61,48 0,00%
  • Gold spot -17,08 3.220,39 -0,53%

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Marcel Tak - De boef en de beul

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2009 13:30
    Wellink drukte DSB eigenhandig door de solvabiliteit- en liquiditeitgrenzen. Einde oefening voor de bank.

    Het is een ezelsbruggetje die een goede ondernemer, bankdirecteur zeker gezien had moeten hebben

    Groet,

    Mijn ouders zeiden altijd je moet niks aannemen van vreemden

  2. [verwijderd] 22 oktober 2009 13:41
    Verhelderend stukkie.
    Rest nog de vraag of de provisies van 80 procent hiermee afdoende verklaard zijn. Ik ben heel benieuwd of we ooit nog te weten komen hoe de praktijken van dsb zich verhielden tot die van de andere banken/verzekeraars.
  3. [verwijderd] 22 oktober 2009 14:10
    Hoe moet die provisie worden berekend? Wanneer wordt de provisie in rekening gebracht? Gaat dit per jaar, of moet men bij het afsluiten direct de 45% betalen. In het laatste geval komt men bedrogen uit.
  4. [verwijderd] 22 oktober 2009 14:22
    Zonder nou die percentages van 80% meteen te willen verdedigen: de gemiddelde koopsom is bij normaal gebruik van deze constructie hooguit enkele duizenden euro's, de gemiddelde eenmalige provisie ligt tusen de 15-30% met uitschieters tot 40%. Aldus ontstaat er een gemiddelde eenmalige provisie van iets rond de 500-1000 euro.
    Bij Dirk zat het effe anders, maar dat is wel erg afwijkend.

    Daarvoor moet worden geïnventariseerd en berekend: inkomenspositie bij arbeidsongeschiktheid, voorzieningen alreeds getroffen, voorzieningen getroffen via de werkgever, betaalbaarheid woon- en hypotheeklasten bij arbeidsongeschiktheid van een partner of beide partners. Uitleg geven van sociaal stelsel en arbeidsongeschiktheidssystematiek percentages 35%-80% Uitleg van de begrippen gangbare arbeid passende arbeid en beroepsarbeidsonschiktheid.
    Uitleg over de invloed van het al dan niet benutten van de verdiencapaciteit.Voorstellen voor oplossingen maken, berekenen, produkten vergelijken en bespreken met de gewenste bedragen; al dan niet pro rata of 100% uitkering en vanaf welk % arbeidsongeschiktheid,en wleke arbeidscategorie. En hoeveel moet er dan verzekerd worden? Als de relatie niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing in het dossier vastleggen welke oplossing is voorgesteld en waarom en de relatie een verklaring laten tekenen dat hij afwijkt van het advies (voor de goede orde tot hier is de verdienste 0)

    Gaat de relatie wel akkoord dan aanvraag begeleiden zorgen dat er een polis komt. Vervolgens jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud, ook dit moet worden gecompenseerd uit de eenmalige provisie. Loopt de polis 30 jaar dan is er dus zomaar voor 30 jaar onderhoud begrepen in
    de eenmalige koopsom, nog afgezien van de mogeljkheid van een of meer gratis te begeleiden (eenmalige provisie weet u nog) schadeclaims.
    Mocht de relatie op het idee komen dat hij de polis niet meer nodig is dan moet de provisie in vele gevallen pro-rata worden terugbetaald.

    Vervolgens heb je dan een columnist die kennelijk niet beseft dat een percentage niet veel zegt als je er geen bedrag en werkzaamheden aan koppelt,
    en in de waan van de dag meegaat met opmerkingen over absurde provisies en hebzuchtige adviseurs.

    Ik vind de absurditeit en de hebzuchtigheid -uitzonderingen daargelaten- nogal meevallen. Zeker ten opzichte van de betalingen die wij in het beleggingsverkeer verrichten, voor een volledig electronisch te verwerken beursordertje ben je nog steeds tien euro kwijt, beleggingsfondsen rekenen al gauw ruim 1% per jaar, heb je toevalig 50.000 euro in zo'n fonds dan is dat 500 euro ELK JAAR! In procenten is het minder in harde euro's veel meer! En er staat voor zover ik kan zien bar weinig werkzaamheden tegenover.

    Dank zij dit soort redenties geven ook politici aan dat de provisie wel op 15% max gesteld kan worden, is de gemiddelde verdienst aan bovengenoemde werkzaamheden 300 euro, oftewel ongeveer 10 euro per jaar, en dan ben je ook nog hebzuchtig. En bedankt maar weer.
  5. [verwijderd] 22 oktober 2009 14:31
    Volgens mij haalt Tak hier twee koopsombegrippen door elkaar. De term koopsom werd in het verleden wel gebruikt als eenmalige (totaal)premie voor een lijfrenteverzekering. Maar daarover gaat het hier helemaal niet. Het gaat hier om koopsom (=samengebundelde premie) voor arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisicoverzekeringen. Met beleggen heeft dit helemaal niets te maken. En wat de provisies betreft gaat de vergelijking met beleggingsfondsen ook al niet op. Bij beleggingsfondsen is met enig zoek- en spitwerk de provisie wel te achterhalen. Bij koopsommen voor ao en or verzekeringen was en is de provisie nu juist niet zichtbaar en dus ook niet kenbaar voor de klant. Blijkbaar ook niet voor Minister Bos.
  6. forum rang 4 theo1 22 oktober 2009 15:19
    Pollo doet hier net alsof het allemaal heel ingewikkeld is en dat er veel werk in zit en dat er sprake is van maatwerk en dergelijke. Ik kan uit eigen ervaring stellen dat dat dus absoluut niet het geval is met dit soort producten. Ik heb een paar keer te maken gehad met koopsommen tegen arbeidsongeschiktheid en dergelijke. Een paar keer ben ik er ingetuind (en daar ben ik niet trots op), geen idee trouwens wat de provisie was, maar die zal niet mals zijn geweest. Mijn ervaring is dat je iets afsluit wat je wil hebben zoals een hypotheek of een spaarplan of zoiets. Op het laatste moment komt de verkoper er mee aanzetten dat er nog een polisje nodig is zodat het goed blijft gaan als je arbeidsongeschikt wordt. Nou, daar wil je het niet op laten afketsen. "Gewoon hier tekenen meneer, het gaat gewoon met het bedrag mee. In een keer afgerekend, heeft U er later ook nooit geen last meer van." Zo gaat dat dus. Er zit geen minuut werk in voor die "adviseur". Er wordt helemaal niks in kaart gebracht. Er wordt helemaal geen enkele vraag gesteld. Hij zegt gewoon dat dat polisje nodig is omdat het feest anders niet doorgaat. En op het bedrag van die hypo, lijkt het peanuts. Behalve dan dat het wel om een paar duizend euro gaat waar je niks voor krijgt. Dus als je nog niet zo vaak een huis gekocht hebt, dan teken je maar. Zo lang alles goed gaat en het huis stijgt in waarde is er ook niks aan de hand, dan eet iedereen er van. Maar als het niet zo goed gaat, is de klant de klos en dat kan de "adviseur" dus geen ene zak schelen want die heeft zijn centen al lang binnen.
  7. [verwijderd] 22 oktober 2009 15:25
    Beste Tak,
    Even wat historie. DSB is ontstaan uit een conglomeraat van leenbedrijfjes en voorschotbanken die door Scheringa vanaf circa 1978 zijn opgericht. Zijn bedrijfsmodel was gebaseerd op consumptief krediet en het koppelen hieraan van verzekeringen. Die koppelverkoop was verboden in de Wet op het Consumenten Geldkrediet (WCGk). Geen toezichthouder die hier echter naar omkeek. De wet viel ook onder het Ministerie van EZ. In 1992 werd twee bestaande wetten (Wet op het Afbetalingsstelsel en de WCGk samengevoegd tot één nieuwe wet Wet op het Consumentenkrediet. Koppelverkoop was nog steeds verboden (artikel 33 Wck) behoudens wanneer de klant uitdrukkelijk (d.w.z. in het contract) de mogelijkheid werd geboden de door de kredietgever verlangde verzekeringen elders, eventueel goedkoper, af te sluiten. Overtreding van het koppelverkoop verbod leidt tot (absolute) nietigheid van de overeenkomsten. De overeenkomst wordt geacht (met terugwerkende kracht) nimmer rechtsgeldig tot stand te zijn gekomen. Een mooie wet, maar het toezicht op naleving van de wet werd er na 1992 niet beter op. De Directie Consumentenbeleid (EZ, waaronder de Wck viel) een Directie die toch al een stammenstrijd met de ambtenaren van Financien te voeren had, werd afgebroken tot anderhalve man- en een paardekop (markwerkingshosanna was ''in'' onder ''paars'') en de Economische Controledienst (buitendienst van EZ) werd eveneens vrijwel ontmanteld. Dirk Scheringa en de aanbieders van aandelenlease (het kredietdeel van effectenlease valt ook onder Wck) konden wettelijke bepalingen aan de laars lappen. Wel waarschuwde in 1999 de Vereniging Consument & Geldzaken tegen deze wetsovertreding door Scheringa c.s.. Ook de Consumentenbond zou later aan de bel trekken. Vergeefs. Ambtenaren sliepen gewoon verder In 2001, nadat het aan enkele topambtenaren van Financien duidelijk was geworden dat er toch wel wat lijken in de kast aan het ontstaan waren in de financiele sector (aandelenlease; woekerpolissen; verboden koppelverkoop met kredieten; niet onder toezicht staande teakhoutbeleggingen) heeft er een herverkaveling van wetten en toezichttaken plaatsgevonden. Het Wck-toezicht ging naar DNB, de wet zelf moest EZ afstaan aan Financien. Niet dat dit tot ingrijpen tegen (verboden) koppelverkoop leidde, die ging ongehinderd verder. Waar DNB en Financien dus weet hadden van het businessmodel van Scheringa (koppelverkoop) werd aan Scheringa in 2004 toch een algemene bankvergunning verleend. Een vergunningsverlening die de toekomstige problemen uiteraard alleen maar verergerde. Wat de rol van Zalm en de bredere VVD-lobby hierbij is geweest zal hopelijk de komende maanden duidelijk worden.
    De moraal van het verhaal: DNB is niet alleen ''beul'' maar vooral en vooraf ook falende toezichthouder. Niet voor niets luidt het spreekwoord: zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  8. [verwijderd] 22 oktober 2009 17:26
    zegt:

    SNS REAAL is één onderneming. Dat blijkt uit de huisstijl en naamgeving
    van de verschillende merken, maar bijvoorbeeld ook uit hoe we met
    elkaar omgaan.

    SNS REAAL wil zich manifesteren als een verantwoord handelende onderneming. Verantwoord ondernemen staat in onze visie gelijk aan het realiseren van de doelstellingen van de onderneming op een wijze die rekening houdt met de belangen van stakeholders. Dat betekent in de praktijk, onder meer, dat onze bestuurders, managers en medewerkers handelen volgens gemeenschappelijke waarden: klantgericht, professioneel, integer en betrokken.

    Klantgericht
    SNS REAAL luistert naar de wensen en behoeften van klanten: de klant staat centraal. SNS REAAL wil de klant helpen groeien in zijn financiële mogelijkheden door producten aan te bieden die voorzien in de behoefte van de klant. Medewerkers zetten zich, zowel individueel als gezamenlijk, in voor de belangen van de klant en gaan zorgvuldig en deskundig om met deze belangen.

    Professioneel
    Financiële dienstverlening staat of valt met het vertrouwen dat klanten, aandeelhouders, zakelijke partners en de samenleving stellen in een dienstverlenende onderneming zoals SNS REAAL. Dat vertrouwen wordt in belangrijke mate gewekt door de professionaliteit waarmee de medewerkers van SNS REAAL de belangen van de stakeholders dienen. Professionaliteit komt onder meer tot uitdrukking in de inzet, kennis en vaardigheden van de medewerkers en in de afgesproken kwaliteit van de dienstverlening. Om professioneel te blijven vragen wij onze stakeholders naar hun bevindingen – om daar vervolgens in onze dienstverlening rekening mee te houden.

    Integriteit
    SNS REAAL streeft naar kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Dit is alleen mogelijk indien bestuurders, managers en medewerkers integer handelen. Voor SNS REAAL betekent integer handelen meer dan het zich houden aan de wet. Van de onderneming en haar medewerkers wordt verwacht dat het vertrouwen dat stakeholders in SNS REAAL stellen dagelijks in woord en daad wordt waargemaakt. Dat vereist transparantie en een bereidheid om te luisteren en uit te leggen hoe wij rekening houden met de belangen van de stakeholders. Het vergt bovenal een portie gezond verstand.

    Betrokken
    Naast betrokkenheid bij onze klanten, medewerkers en aandeelhouders heeft SNS REAAL oog voor de omgeving waarin zij opereert. Van oudsher stelt SNS REAAL belang in de sociale en economische ontwikkeling van de samenleving en draagt daaraan actief bij. Dat doen wij door producten en diensten aan te bieden die waarde creëren voor onze stakeholders. Daarnaast draagt SNS REAAL bij aan ontwikkelingen in de samenleving door kennis te delen, maatschappelijke initiatieven te ondersteunen, of door medewerkers in staat te stellen een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren

    doet:80% aanpakken

    ------
    AFM stelt vragen aan SNS Reaal
    Gepubliceerd: 22 oktober 2009 13:55 | Gewijzigd: 22 oktober 2009 13:55
    Door een onzer redacteuren

    Rotterdam, 22 okt. SNS Reaal is een van de zes grote marktpartijen die begin dit jaar zijn benaderd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het onderzoek naar provisies die worden betaald voor de verkoop van koopsompolissen. Het gaat met name om krediet- en woonlastenverzekeringen waarover zo veel onrust is ontstaan bij de inmiddels failliete DSB Bank.
    Nieuws - AFM: 80 procent provisie is heel normaal

    Een woordvoerder van SNS stelt dat de vragen van de toezichthouder zijn beantwoord. „De AFM heeft ons bedankt voor de medewerking en neemt het onderwerp verder mee in de reguliere contacten."

    De vragen hadden volgens de woordvoerder betrekking op Reaal Verzekeringen. De woonlastenverzekeringen daarvan worden door tussenpersonen verkocht. „Voor die distributie van die producten betalen wij aan de tussenpersoon provisie", aldus de woordvoerder. Hoe hoog die provisies zijn wil SNS Reaal niet zeggen. „Wij doen geen uitspraken over de exacte provisieniveaus, maar de provisie die SNS Bank bij deze producten rekent, ligt in lijn met het gemiddelde in de markt."

    SNS Reaal treedt met de merknaam SNS Bank ook op als tussenpersoon. In die rol verkoopt SNS Reaal woonlastenverzekeringen van Cardif en Cassidy Lloyd’s. „In dat geval zijn wij de ontvangers van provisie", aldus de woordvoerder. Volgend jaar geldt voor deze provisies dat de tussenpersoon de klant moet informeren over de hoogte ervan.
  9. [verwijderd] 22 oktober 2009 22:38
    Goed stuk. Reden te meer om het simpel te houden. Gewone aandelen, gewone obligatie en een gewone spaarrekening + een redelijk conservatief beleid, is garantie dat hoofdsom gegarandeerd is en de rendement oke is.

    Alle attica's
    IVM-ers
    blackrock's
    abnamro click weet ik veel fonds....

    Allemaal waardeloos.
  10. relic 22 oktober 2009 22:44
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef:

    Goed stuk. Reden te meer om het simpel te houden. Gewone aandelen, gewone obligatie en een gewone spaarrekening + een redelijk conservatief beleid, is garantie dat hoofdsom gegarandeerd is en de rendement oke is.

    Alle attica's
    IVM-ers
    blackrock's
    abnamro click weet ik veel fonds....

    Allemaal waardeloos.
    Amen.
  11. [verwijderd] 22 oktober 2009 22:45
    Even off topic (excuses bij voorbaat!)

    De titel van dit draadje inspireerde mij tot deze vraag:
    Ik mis de hele dag al drie zeer bekende posters, namelijk Enige Echte Stier (EES), MijKrijgenZeNiet Klein (MKZNK) en....onze Voda.

    Heeft iemand een idee waar ze gebleven zijn?
    Toch niet...nee, Voda vast niet.

    Groeten,

    BT.
  12. [verwijderd] 22 oktober 2009 23:58
    quote:

    bos taurus schreef:

    Even off topic (excuses bij voorbaat!)

    De titel van dit draadje inspireerde mij tot deze vraag:
    Ik mis de hele dag al drie zeer bekende posters, namelijk Enige Echte Stier (EES), MijKrijgenZeNiet Klein (MKZNK) en....onze Voda.

    Heeft iemand een idee waar ze gebleven zijn?
    Toch niet...nee, Voda vast niet.

    Groeten,

    BT.

    Ze zullen toch niet alle drie voor de DSB gewerkt hebben en nu aan het solliciteren zijn?:)
  13. [verwijderd] 23 oktober 2009 09:31
    @theo Ik omschrijf wat wettelijk verplicht is, dat jij helaas tegen een van de "foute" vakbroeders bent aangelopen is jammer, als consumenten zich eens wat kritscher zouden opstelln en bijvoorbeeld op de AFM site nalezen wat een hypotheekadvies inhoudt, en hun adviseur vragen of deze een diploma heeft waren we van veel ellende verlost.

    @ bbert c.s AFM heeft deze bewering een dag later al weer ingetrokken, op de Trosradar lijst zijn de hoogste provisies nu 40%.
  14. [verwijderd] 23 oktober 2009 13:02
    SNS verkoopt misschien nu met hoogste provisie 40% maar jarenlang met 80% als tussenpersoon.
    Dit botst hevig met zelfgepropageerde "
    klantgericht, professioneel, integer en betrokken"
    Mensen hier met sns-aandelen zullen niet verheugd reageren
  15. [verwijderd] 23 oktober 2009 13:42
    @bbert dat zal over het eigen produkt van de SNS bank gaan, dat is extra vervelend omdat die polissen maar een looptijd van 5 of 10 jaar (wil ik even afwezen) hadden. Dan moet je dus steeds opnieuw... SNS maakte ook reclame dat ze een prijs hadden gewonnen voor hun nieuwe hypotheek-met vervelende-boetebepalingen. Vergaten erbij te vermelden dat het een RECLAME prijs was. En die consument maar denken dat het over de KWALITEIT ging.Zo kan het ook (zelf even het Limburgs accent invullen)
  16. [verwijderd] 23 oktober 2009 16:35
    quote:

    bos taurus schreef:

    Even off topic (excuses bij voorbaat!)

    De titel van dit draadje inspireerde mij tot deze vraag:
    Ik mis de hele dag al drie zeer bekende posters, namelijk Enige Echte Stier (EES), MijKrijgenZeNiet Klein (MKZNK) en....onze Voda.

    Heeft iemand een idee waar ze gebleven zijn?
    Toch niet...nee, Voda vast niet.

    Groeten,

    BT.

    Je moet maar zo denken: een kat heeft 9 levens maar elk leven ziet er iets anders uit. Soort van Chaos theorie.

    Het is wel een stuk rustiger. Vooral het ontbreken van al die nieuwsbulletins maakt het stukken prettiger om door draadjes heen te spitten.

  17. [verwijderd] 24 oktober 2009 12:55
    Heren, dank voor uw aller informatieve aanvullingen op bovenstaand artikel. Leerzaam dit soort draadjes en een goede voorbereiding op de parlementaire enquete die hier ongetwijfeld op deze schandalen zal volgen.

    Zo langzamerhand geloof ik de stelling van Jim Rogers die zegt dat de werkgelegenheid in de finaciële sector zal decimeren. Terecht. Tijd voor een eerlijk vak, zou ik zo zeggen.

    En wat betreft de eerlijke adviseurs in de sector, ze zullen ongetwijfeld hebben bestaan, maar moeten failliet zijn gegaan. Als je namelijk niet met de markt meegaat dan blijf je werkloos achter.

    Ooit liet ik een adviseur binnen, als een soort gratis weerbaarheidstraining. Nadat de jongen van het callcenter bij hoog en bij laag had volgehouden dat ik 'nooit meer belasting hoefde te betalen' (maar de truc over de telefoon niet kon verklappen), stemde ik toe in een bezoek van de adviseur.

    Geen idee welke firma deze blonde verkoper met blauwe ogen vertegenwoordigde, maar al snel werd duidelijk dat het over een lijfrente ging. 'Nee', zei hij. 'Het is een koopsom.' Ik confronteerde hem met de over de telefoon gedane belofte van een leven zonder belastingen en zei dat ik geen interesse had.

    Daarna bleef hij nog zeker 25 minuten. De tactiek veranderde van 'good cop' naar 'bad cop'. Al die tijd dan, die hij inmiddels geïnvesteerd had? Wat maakte ik hem nou? Dat kon toch niet? 'Hoe lossen we dit op?' 'Neehee, HOE wij dat OP!'

    Hij werd rood, de aderen in zijn stierennek zwollen op en ik wist: nu komt het er opaan. Ook ik ging pompen. Mijn volume ging omhoog. Schreeuwend somde ik mijn argumenten nog eens op. Dat hij ook na vijf minuten had kunnen vertrekken en dat hij dat nu zéker moest doen. Of hij er misschien een potje om wilde vechten!

    Alleen omdat hij iemand tegenover zich had die duidelijk agressief werd, nokte hij (toch nog) plotseling af.

    Oost Jeruzalem, Egypte, Indonesië, Afrika: ik dacht dat ik wist wat pressure selling was. Maar nergens en nooit had ik meegemaakt wat mij in mijn eigen woning in het rustige Zwolle overkwam.

    Een uitzondering? Geloof ik niks meer van na de ontwikkelingen van de laatste maanden. Dit wordt groter dan de bouwfraude. Laten we hopen dat het geen regelrechte ramp wordt. Want alle elementen voor een 'perfect storm' zijn aanwezig.

    Hopelijk zijn er de volgende verkiezingen nog voldoende mensen die op de normale politieke partijen willen stemmen. Al wordt het een coalitie met Groen Links, D66, PvdA, CDA, Christenunie en VDD: ik ben voor.
  18. [verwijderd] 24 oktober 2009 13:51
    quote:

    schreef:

    Gebrek aan financiële kennis bij de klant en hebzuchtige adviseurs vormen een financieel dodelijke combinatie. Zorg dat u daarvan niet het slachtoffer wordt en reken net zo lang door tot u het financiële product doorgrondt. Lukt dat niet, begin er dan niet aan.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    Bij veel andere produksoorten,waaronder voeding,medicijnen,elektrische apparatuur.medische zorg etc. worden van Overheidswege kriteria gesteld t.a.v. de kwaliteit.Vaak met toezicht vanuit de Overheid op de markten.
    etc.

    Op weer andere terreinen hanteert de Overheid regels ten aanzien van gedrag. Bijv uw snelheid in het verkeer. Of het aantal uren dat de vrachtwagenchauffeur mag rijden.Of de verplichting tot het WA risico verzekeren van Voertuigen (WAM-wet),etc.

    etc
    etc
    etc

    !!!
    Met financiele producten zal de wetgever diezelfde procedure dienen te hanteren. Met adekwate toezicht op de produkten/branche
    !!!

    het zal nog lange tijd onrustig zijn in de stad. Ook in Zwolle.
    Tis niet oanders.

    Minister van Consumentenzaken op landelijk als EU nivo gewenst. etc.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beurs.nl

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 7.163
AB InBev 2 5.544
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 52.507
ABO-Group 1 25
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 267
Accsys Technologies 23 10.931
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 193
Adecco 1 1
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.892
Aedifica 3 927
Aegon 3.258 323.213
AFC Ajax 538 7.093
Affimed NV 2 6.306
ageas 5.844 109.909
Agfa-Gevaert 14 2.074
Ahold 3.538 74.363
Air France - KLM 1.025 35.331
AIRBUS 1 12
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.072
Alfen 16 25.503
Allfunds Group 4 1.525
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.252
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 427
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.826
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.837 244.271
AMG 972 134.761
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.757
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 501
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 15.106
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 387
Arcadis 252 8.808
Arcelor Mittal 2.035 321.097
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 287
arGEN-X 17 10.380
Aroundtown SA 1 221
Arrowhead Research 5 9.759
Ascencio 1 30
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.700
ASML 1.767 112.340
ASR Nederland 21 4.522
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 523
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 14.351
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 67
Azerion 7 3.463