Beurs.nl monitor iconMarkt Monitor
  • AEX +0,32 819,56 +0,04%
  • DE40 -188,63 20.374,10 -0,92%
  • US500^ 0,00 5.358,26 0,00%
  • US30^ 0,00 40.214,00 0,00%
  • EUR/USD 0,00 1,1351 -0,08%
  • WTI 0,00 61,48 0,00%
  • Gold spot +62,24 3.237,46 +1,96%

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Alcatel-Lucent

2.271 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 114 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 torro 31 mei 2012 19:42
    ik houd mijn stukjes nog ff lekker vast. Alu is momenteel goed bezig. Haha misschien wel een samensmelting met ericson dan gaan we lachen
  2. Christustepaard 11 juni 2012 10:40
    De Zomergasten van 2012: Henny Vrienten, Micha Wertheim, Jolande Withuis, Lidewij Edelkoort, Ben Verwaayen en Adriaan van Dis.
    Leuk kunnen we zien wat voor type Ben is.
  3. mjmj 17 juli 2012 09:26
    Nu op 1,01. Er is toch iets vreselijk mis met het management van deze tent.
    m
  4. [verwijderd] 17 juli 2012 10:51
    vrijdag 2 december 2011
    HET EINDE VAN DE BEN VERWAAYEN-MYTHE
    VVD'er Ben Verwaayen wordt binnen en buiten zijn partij als een winnaar uit het zakenleven omarmd. Feit is echter dat Verwaayen vooral aandeelhouderswaarde heeft vernietigd.

    Urgent probleem
    Eerder dit jaar toonde de buitenlandse media nog sympathie voor de "vader" van Rutte. "Alcatel Lucent een van de verbazingwekkendste turnarounds in de technologie", schreef Bloomberg en echo-den wij op FTM. Zijn
    commissarissen behaagde het dan ook om hem een bonus van 1,18 miljoen euro te geven, hoewel Verwaayen in 2010 nog tegenover deze website beweerde dat de bonussen binnen het bedrijf op nul waren gezet.

    Grootverdiener
    Bij Lucent verdiende Verwaayen als loonslaaf in totaal 7,1 miljoen euro. Hij verdiende in het jaar voor zijn promotie - in 1998 - het meest: 3,2 euro. Daarna vaarde hij iets minder. In zijn periode als co-ceo (vanaf oktober 1999) daalde de prijs van het aandeel Lucent met 34,5 procent. In het Venenigd Koninkrijk had hij niettemin grote indruk gemaakt en in 2002 werd hij met een riant bonuspakket naar Britsh Telecom gelokt.

    Met name in zijn tijd als ceo van de Britse telecomgigant gold Verwaayen als een grootverdiener. In zijn eerste jaar bij BT mocht hij 2,17 miljoen pond mee naar huis nemen. Daar zaten ook bijdrage in zijn verhuiskosten van 200 duizend pond bij en een woontoelage van 250 duizend pond (extra's die in de berekening van FTM voor het gemak niet mee zijn genomen).


    Graaien door Verwaayen?

    Niet alleen Nederlanders zeiken graag over beloningen, de Britten kunnen er ook wat van. Zo werd de honorering van Verwaayen werd door vakbonden als "ludicrous" omschreven. Een "fat cat pay".
    Ondanks de kritiek werden zijn bonussen tussentijds verdubbeld. Verwaayen had het volgens zijn aandeelhouders verdiend, hij zorgde er onder andere voor dat breedband internet op grote schaal in de Britse huizen beschikbaar kwam. Dat vervulde ons Koninklijk Huis mogelijk met enige trots. In 2006 kreeg Bernardus Johannes Maria Verwaayen van zijn partijgenoot Henk Kamp de versierselen van Officier in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Zelfs in Buckingham Palace kreeg de in Driebergen geboren VVD'er de handen op elkaar. In 2007 werd Verwaayen tot Honorary Knight of the British Empire geridderd, een eer die tot dan toe slechts enkele andere buitenlanders (waaronder Bill Gates) was toegevallen.

    Ben krijgt the blame
    Sir Ben kreeg echter ook met de gure Britse tegenwind te maken. Een maand na zijn vertrek bij British Telecom volgde onmiddellijk een winstwaarschuwing. Verwaayen's kroonjuweel Global Services bleek een bleeder van jewelste. De koers van het aandeel BT was al eerder met tientallen procenten omlaag gedonderd. Enkele maanden later moest de Britse telecomreus een afschrijving melden van 1,6 miljard pond en was het bedrijf genoodzaakt om voor het eerst in zeven jaar minder dividend aan zijn aandeelhouders uit te keren. Het resultaat van slecht management onder Verwaayen, zo duidde The Telegraph in 2009.

    "All the blame for this should be laid at the door of Ben Verwaayen, together with the previous division head," zei een analist in dezelfde krant. In The Financial Times werd gesuggereerd dat BT onder Verwaayen tot een "sand castle" was verworden. Britten zijn zeer politiek ingesteld en afrekenen met een voorganger is in het VK net zo gebruikelijk als het eten van vette fish and chips, maar de cijfers logen er intussen niet om. Het zevenjarig verblijf van Ben Verwaayen bij BT leverde de aandeelhouders uiteindelijk een negatief rendement van 13,4 procent op. In dezelfde periode steeg de Britse FTSE 100 index overigens met 23,5 procent. Hij presteerde dus bijna 40 procent onder de maat. Met de min van Lucent (van 34,5 procent) en die van Alcatel (minus 70 procent) komt de stand daarmee in totaal op min 83 procent. Wie zijn hem in 1999 100 duizend euro mee had gegeven, heeft daar nu nog 17 duizend van over. Verwaayen classificeert zich daarmee niet echt als een excellent exportproduct van Hollandse bodem.


  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juli 2012 12:24
    Waar is Atitlan met z'n mooie sprookjes en fantasie-verhalen....???

    Ik ben benieuwd hoeveel mensen dankzij Atitlan deze flut-aandelen hebben gekocht en nu tegen een gigantisch verlies aankijken.

    Inmiddels is ook ook gebleken dat de negatieve analisten en de shorters op gruwelijke wijze gelijk gekregen hebben; in feite waren de negatieve analisten nog veel te positief.

    En de positieve analisten bleken de 'oplichters' te zijn.
  6. [verwijderd] 17 juli 2012 12:58
    quote:

    torro schreef op 17 juli 2012 12:38:

    Wat een mongolen die leiding bij ALCATEL
    Niemand anders dan Verwaayen is schuldig aan deze koersafstort vanaf maart.

    Hij was het die zich in februari ongelofelijk bullish in alle media en in Barcelona uitliet.
    En wereldwijd sprongen beleggers op dit aandeel, want had Verwaaijen (als insider) gelijk, dan was het aandeel wel uitzonderlijk perspectiefrijk.

    Al bij de Q1-cijfers bleek dat Verwaaijen een zwarte raaf onder de CEOs is, zoals je er ook een onder de beleggers van IEX tegenkomt.
    De cijfers over dat kwartaal konden nauwelijks slechter zijn. Insiders moeten het hebben geweten, want al een maand tevoren werd het aandeel straf naar beneden geshort.
    Maar goed, dat heb ik toen ook al allemaal al geschreven.. heb voldoende benoemd dat het ik het heel slecht vond.
    Voor mij was het daarom exit Alcatel, zo voelde ik me zo door Verwaayen beduveld.
    Mega verliezen nemen zijn enorm moeilijk en pijnlijk, maar nog meer verlies wilde ik op deze positie niet risceren. (Maar veel moest ik ook gedwongen verkopen omdat mijn margin door de afstort helemaal aan gruzzelementen ging.)

    Vanmorgen heb ik echter weer een forse pluk teruggekocht (0,962).
    Dit overigens niet omdat ik er vertrouwen in heb dat hier nog veel herstel mogelijk is. En zal ik ook niemand aanbevelen om het na te doen.. dit is namelijk niet gemotiveerd kopen op kwalteit, maar op een verhoopte trading bounce, na een grote koersafstort.
    Misschien lukt het om een cent of 10 te pakken. Een fractie van wat ik hier heb verloren. Als het kan er snel weer uit en dan dit aandeel voor altijd vergeten..
  7. forum rang 7 ffff 17 juli 2012 13:15
    Atitlan,

    Ik post nog maar zelden in dit draadje, maar toch de volgende opmerking: Op een Duitse site las ik het verhaal dat een hele grote Chinese concurrent van Alcatel ook al een zware winstwaarschuwing had gegeven. Dat beschouwden die Duitsers al als een veeg voorteken. Dus....zit het ook niet goed met de markt voor hun producten. Ik ben het wel met je eens dat Verwaayen altijd wel superenthousiast doet als je hem weer op een of andere financiële website tegenkomt. Maar...aan een imploderende markt kan hij verder ook niet zo bar veel veranderen.
    In deze draad schreef ik al eerder: Bij Alcatel -Lucent moet je altijd ontzettend sceptisch zijn. Juist omdat ik er al zoveel jaren in zit weet ik dat je niet wantrouwend gebnoeg kunt zijn. Neemt niet weg dat jij er dan toch nog verstandiger aan gedaan hebt de stukken weg te doen. Ik heb ze nog steeds, in de hoop dat er wellicht ooit een bod op komt. Overigens Atitlan: Ook dit verhaal Alcatel is voor mij het zoveelste voorbeeld dat wij als beleggers toch verdomde goed die Chinezen in de gaten moeten houden. Mijn duurste les was met die zogenaamde hoog gesophisticeerde zonnecellen. Nou, zo gesophisticeerd is het blijkbaar allemaal niet, want de Chinezen maken ze voor een kwart van de prijs. De Chinezen bouwen in een jaar meer kilometers voor TGV's dan HEEL Europa in tien jaar!!! Ze bouwen havens die in en recordtijd stukken groter dan Rotterdam zijn. Met bange vermoedens houd ik aandelen als Umicore ( batterijen/ edelemetalen/ katalysatoren) maar ook chemiebedrijven in portefeuille. Als potverdomme ze daar ook niet de markt helemaal naar zich toe trekken. In Europa zijn ze nu weer druk om verlieslatende staalbedrijven ( ArcelorMittal) TOCH in productie te houden, volgens Hollande moet een verouderde Franse automobielindustrie desnoods overeind gehouden worden...Nog heel even.... en ze kunnen hier alleen nog maar bejaardencentra en musea uitbaten. Daar is Europa langzamerhand alleen nog maar goed in. Hoeveel musea zijn er eigenlijk wel niet in Nederland en gisteren hoorde ik: Er komt er alweer eentje bij...

    Peter
  8. forum rang 7 ffff 17 juli 2012 13:21
    quote:

    ffff schreef op 25 februari 2012 14:16:

    Drulletje,

    Je ziet dat jammer genoeg verkeerd. Ik volg jullie draad al enkele weken, maar zwijg er verder over omdat ik zowel in Alcatel als in Lucent zat....Nou dat zegt genoeg. Daarna de grootste moeite gehad om de gefuseerde Alcatel-Lucent aandelen op één rekening te krijgen. Maar dat is oude koek.

    De ALLERGROOTSTE reden, en ik heb echt heel veel publikaties van de afgelopen 6 jaar daarover, dat Alcatel_lucent zo achteruitgebeoerd is, is de massieve concurrentie van de Chinezen. Ik heb geen zin om dat allemaal hier over te gaan typen, maar bij Alcatel Lucent is eigenlijk hetzelfde aan de hand als bij de zonnepanelenindustrie ( Q-Cells en Conergy) Alleen, gelukkig iets minder erg, maar ze hebben hun giga-dreun daardoor gehad en er nog steeds veel last van. Hier in Antwerpen gaan er weer heel veel banen weg. Hier zit een van de balangrijkste ontwikkelcentra van Alcatel-Lucent, het aloude BELL, dat hier al dertig jaar geleden zat.

    Kortom: Pracht draadje hebben jullie ervan gemaakt, maar blijf wel kritisch, want eindelijk waren de cijfers nu na 6 jaar ellende wat beter, maar dat zegt nog lang niet alles. Het kan voor de Chinzen een extra aansporing zijn om nog eens opnieuw Alcatel-Lucent aan te pakken.

    Peter
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juli 2012 13:28
    quote:

    atitlan schreef op 17 juli 2012 12:58:

    [...]
    Niemand anders dan Verwaayen is schuldig aan deze koersafstort vanaf maart.
    Hij was het die zich in februari ongelofelijk bullish in alle media en in Barcelona uitliet.
    En wereldwijd sprongen beleggers op dit aandeel, want had Verwaaijen (als insider) gelijk, dan was het aandeel wel uitzonderlijk perspectiefrijk.
    Al bij de Q1-cijfers bleek dat Verwaaijen een zwarte raaf onder de CEOs is, zoals je er ook een onder de beleggers van IEX tegenkomt.
    De cijfers over dat kwartaal konden nauwelijks slechter zijn. Insiders moeten het hebben geweten, want al een maand tevoren werd het aandeel straf naar beneden geshort.
    Maar goed, dat heb ik toen ook al allemaal al geschreven.. heb voldoende benoemd dat het ik het heel slecht vond.
    Voor mij was het daarom exit Alcatel, zo voelde ik me zo door Verwaayen beduveld.
    Mega verliezen nemen zijn enorm moeilijk en pijnlijk, maar nog meer verlies wilde ik op deze positie niet risceren. (Maar veel moest ik ook gedwongen verkopen omdat mijn margin door de afstort helemaal aan gruzzelementen ging.)
    Vanmorgen heb ik echter weer een forse pluk teruggekocht (0,962).
    Dit overigens niet omdat ik er vertrouwen in heb dat hier nog veel herstel mogelijk is. En zal ik ook niemand aanbevelen om het na te doen.. dit is namelijk niet gemotiveerd kopen op kwalteit, maar op een verhoopte trading bounce, na een grote koersafstort.
    Misschien lukt het om een cent of 10 te pakken. Een fractie van wat ik hier heb verloren. Als het kan er snel weer uit en dan dit aandeel voor altijd vergeten..
    De schuld aan een ander geven is altijd lekker makkelijk.....

  10. [verwijderd] 17 juli 2012 13:33
    Nokia, RIM, ALU....allemaal vol naarbenden vandaag, allemaal penny-stocks...deze business is nu zeer moeilijk...ALU oppakken op €0,95(nu al 70 miljoen stukjes) voor de dobbel....
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juli 2012 13:36
    quote:

    ffff schreef op 17 juli 2012 13:15:

    Atitlan,
    Ik post nog maar zelden in dit draadje, maar toch de volgende opmerking: Op een Duitse site las ik het verhaal dat een hele grote Chinese concurrent van Alcatel ook al een zware winstwaarschuwing had gegeven. Dat beschouwden die Duitsers al als een veeg voorteken. Dus....zit het ook niet goed met de markt voor hun producten. Ik ben het wel met je eens dat Verwaayen altijd wel superenthousiast doet als je hem weer op een of andere financiële website tegenkomt. Maar...aan een imploderende markt kan hij verder ook niet zo bar veel veranderen.
    In deze draad schreef ik al eerder: Bij Alcatel -Lucent moet je altijd ontzettend sceptisch zijn. Juist omdat ik er al zoveel jaren in zit weet ik dat je niet wantrouwend gebnoeg kunt zijn. Neemt niet weg dat jij er dan toch nog verstandiger aan gedaan hebt de stukken weg te doen. Ik heb ze nog steeds, in de hoop dat er wellicht ooit een bod op komt. Overigens Atitlan: Ook dit verhaal Alcatel is voor mij het zoveelste voorbeeld dat wij als beleggers toch verdomde goed die Chinezen in de gaten moeten houden. Mijn duurste les was met die zogenaamde hoog gesophisticeerde zonnecellen. Nou, zo gesophisticeerd is het blijkbaar allemaal niet, want de Chinezen maken ze voor een kwart van de prijs. De Chinezen bouwen in een jaar meer kilometers voor TGV's dan HEEL Europa in tien jaar!!! Ze bouwen havens die in en recordtijd stukken groter dan Rotterdam zijn. Met bange vermoedens houd ik aandelen als Umicore ( batterijen/ edelemetalen/ katalysatoren) maar ook chemiebedrijven in portefeuille. Als potverdomme ze daar ook niet de markt helemaal naar zich toe trekken. In Europa zijn ze nu weer druk om verlieslatende staalbedrijven ( ArcelorMittal) TOCH in productie te houden, volgens Hollande moet een verouderde Franse automobielindustrie desnoods overeind gehouden worden...Nog heel even.... en ze kunnen hier alleen nog maar bejaardencentra en musea uitbaten. Daar is Europa langzamerhand alleen nog maar goed in. Hoeveel musea zijn er eigenlijk wel niet in Nederland en gisteren hoorde ik: Er komt er alweer eentje bij...Peter
    Zoals gewoonlijk weet FFFF precies wat de oorzaak van de problemen is en heeft hij vaak gewaarschuwd!!

    Helaas voor hem verbiedt hij geen conclusies aan zijn eigen waarschuwingen en blijft hij 'lekker zitten'.

    Ik schat zijn verliezen in Alcatel-Lucent op ca 95 tot 99%.
2.271 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 114 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beurs.nl

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 7.163
AB InBev 2 5.544
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 52.506
ABO-Group 1 25
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 267
Accsys Technologies 23 10.931
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 193
Adecco 1 1
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.892
Aedifica 3 927
Aegon 3.258 323.212
AFC Ajax 538 7.093
Affimed NV 2 6.306
ageas 5.844 109.909
Agfa-Gevaert 14 2.074
Ahold 3.538 74.362
Air France - KLM 1.025 35.331
AIRBUS 1 12
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.072
Alfen 16 25.503
Allfunds Group 4 1.525
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.252
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 427
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.826
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.837 244.270
AMG 972 134.760
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.757
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 501
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 15.106
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 387
Arcadis 252 8.808
Arcelor Mittal 2.035 321.097
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 287
arGEN-X 17 10.380
Aroundtown SA 1 221
Arrowhead Research 5 9.759
Ascencio 1 30
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.700
ASML 1.767 112.303
ASR Nederland 21 4.522
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 523
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 14.349
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 67
Azerion 7 3.463